Maak jij als vrijwilliger het verschil? 

Vrijwilligerswerk

Help je mee om onze gasten een onvergetelijke vakantie te bezorgen? Dat kan aan boord van het Vakantieschip Prins Willem-Alexander! Tijdens onze vaarvakanties is de hulp van vrijwilligers hard nodig. Dankzij deze inzet kunnen wij vaarvakanties organiseren voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke handicap.

Zorgvrijwilligers

Heb je ervaring in de zorg en ben je bijvoorbeeld helpende, verzorgende of verpleegkundige, dan kun je mee als zorgvrijwilliger. Tijdens de week help je mee om de lichte zorg aan gasten te geven. Denk hierbij aan het ondersteunen bij de ADL (algemeen dagelijkse levensverrichtingen), geven van medicatie, verzorgen van kleine wonden, hulp bij het eten geven, etc. In de middag ga je mee op excursie om de gasten te begeleiden en een rolstoel te duwen.

Nautisch vrijwilligers

Deze functie is interessant voor mensen die vroeger in de scheepvaart hebben gewerkt. Als nautisch vrijwilliger ondersteun je de vaste bemanning bij hun taken. Je helpt wanneer het schip wordt aangemeerd, je ondersteund bij schoonmaakwerkzaamheden en wanneer er kleine klusjes aan boord gedaan moeten worden.

Facilitair vrijwilligers

Als facilitair vrijwilliger help je mee met het schoonmaken van het schip, je helpt mee in de keuken, bij de afwas of bij het koken. Maar je helpt ook bij het serveren van het eten en tijdens excursies help je soms bij het duwen van een rolstoel of iemand te begeleiden naar de stad. Daarnaast is er natuurlijk tijd om een gezellig kletspraatje te maken met de gast en een spelletje te doen.

Wat kun je verwachten

De week start meestal op zondagochtend en duurt tot vrijdagmiddag. Je slaapt met een andere vrijwilliger in een hut en jullie beschikken samen over 1 badkamer op de hut. Kom je samen met bijvoorbeeld een vriend of vriendin en wil je graag samen in één hut? Laat dat dan weten want dan proberen wij hier rekening mee te houden.

Omdat je als vrijwilliger je vrije tijd geeft rekenen wij geen kosten voor verblijf en voor het eten. Wel vragen we een kleine vergoeding voor de drankjes die je eventueel wilt drinken. Een drankkaart kun je kopen voor €20,- en deze is goed voor 10 drankjes. De eerste drankkaart ontvang je van ons en is gratis.

Samen met de andere vrijwilligers aan boord ben je er verantwoordelijk voor dat de gasten een heerlijke vakantieweek hebben. En je kunt er verzekerd van zijn dat jij dan na een week met een voldaan en goed gevoel van boord gaat!

Meer informatie?

Neem contact op voor meer informatie of meld je direct aan.