Maak jij als vrijwilliger het verschil? 

Vrijwilligerswerk

Help je mee om onze gasten een onvergetelijke vakantie te bezorgen? Dat kan aan boord van het Vakantieschip Prins Willem-Alexander! Tijdens onze vaarvakanties is de hulp van vrijwilligers hard nodig. Dankzij deze inzet kunnen wij vaarvakanties organiseren voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke handicap.

Zorgvrijwilligers

Heb je ervaring in de zorg en ben je bijvoorbeeld helpende, verzorgende of verpleegkundige, dan kun je mee als zorgvrijwilliger. Tijdens de week help je mee om de lichte zorg aan gasten te geven. Denk hierbij aan het ondersteunen bij de ADL (algemeen dagelijkse levensverrichtingen), geven van medicatie, verzorgen van kleine wonden, hulp bij het eten geven, etc. In de middag ga je mee op excursie om de gasten te begeleiden en een rolstoel te duwen.

Nautisch vrijwilligers

Deze functie is interessant voor mensen die vroeger in de scheepvaart hebben gewerkt. Als nautisch vrijwilliger ondersteun je de vaste bemanning bij hun taken. Je helpt wanneer het schip wordt aangemeerd, je ondersteund bij schoonmaakwerkzaamheden en wanneer er kleine klusjes aan boord gedaan moeten worden.

Facilitair vrijwilligers

Als facilitair vrijwilliger help je mee met het schoonmaken van het schip, je helpt mee in de keuken, bij de afwas of bij het koken. Maar je helpt ook bij het serveren van het eten en tijdens excursies help je soms bij het duwen van een rolstoel of iemand te begeleiden naar de stad. Daarnaast is er natuurlijk tijd om een gezellig kletspraatje te maken met de gast en een spelletje te doen.

Varen in 2023

Wil je in 2023 met ons mee?

Meld je dan snel aan voor één van onderstaande reizen! De bestemming staat op dit moment nog niet helemaal vast en wordt later bekend gemaakt. Wil je later in het jaar (ook) mee? In het voorjaar worden de reizen van 2023 bekend gemaakt.

Soort reis Van Datum Tot Datum Vrijwilligers
9 daagse reis! Zondag 26-mrt Maandag 3-apr zorg en facilitair
5 daagse reis Maandag 3-apr Vrijdag 7-apr zorg en facilitair
6 daagse reis Zondag 9-apr Vrijdag 14-apr zorg en facilitair
6 daagse reis Zondag 28-mei Vrijdag 2-jun facilitair
6 daagse reis Zondag 4-jun Vrijdag 9-jun zorg en facilitair
6 daagse reis Zondag 25-jun Vrijdag 30-jun zorg en facilitair
6 daagse reis Zondag 2-jul Vrijdag 7-jul zorg en facilitair
6 daagse reis Zondag 16-jul Vrijdag 21-jul zorg en facilitair

Varen in 2023

Wil je in 2023 met ons mee?

Meld je dan snel aan voor één van onderstaande reizen! De bestemming staat op dit moment nog niet helemaal vast en wordt later bekend gemaakt. Wil je later in het jaar (ook) mee? In het voorjaar worden de reizen van 2023 bekend gemaakt.

Soort reis Van Tot Vrijwilligers
9 daagse reis! 26-mrt 3-apr zorg en facilitair
5 daagse reis 3-apr 7-apr zorg en facilitair
6 daagse reis 9-apr 14-apr zorg en facilitair
6 daagse reis 28-mei 2-jun facilitair
6 daagse reis 4-jun 9-jun zorg en facilitair
6 daagse reis 25-jun 30-jun zorg en facilitair
6 daagse reis 2-jul 7-jul zorg en facilitair
6 daagse reis 16-jul 21-jul zorg en facilitair

Meer informatie?

Neem contact op voor meer informatie of meld je direct aan.